onsdag den 16. marts 2016

Sweettalk. Om at have noget på hjerte og hvordan man rammer markedet

Jeg faldt over et blogindlæg på Forlaget Carlsen, som handlede om, hvordan man skriver en god børnebog og får den udgivet. Relevante råd om at have en original ide, at kende målgruppen mv, afsluttet af punkt nr. 5 som hedder: Hav noget på hjerte! 
Det er svært at forestille sig, at man ikke har noget, man gerne vil sige, når man skriver. Men måske dukker det først op undervejs, fordi det, der kickstarter skriveprocessen, er noget meget mere jordnært; en sansning, en farve, en sætning hørt i forbifarten, end det er et egentligt budskab, man har i tankerne.
I min ungdomsroman Sweettalk, som udkommer på Turbine 8. april 2016, blev jeg sat i gang af en idé om kontrast. 
Jeg tog et billede af det og tænkte tanken: Hvad hvis man skrev en bog, hvor alle er tykke. Vi lever i et samfund, hvor kontrasten mellem at falde indenfor normen eller udenfor normen er kæmpestor. Det er hårdt, når man er ung og stadig i tvivl om, om man er okay. Jeg tænkte også, at kropslighed i vores tid er et tabu. Trods porno og billeder af kunstige bryster. Det er i hvertfald ikke, når man er ung i 2016, at man er topløs på stranden, som det var i min ungdom, hvor vi ikke engang barberede vores ben.

I Sweettalk endte det med kun at være hovedpersonen; Roman og sundhedsplejersken, der er tykke. Men interessen for Roman og Charlotte, to børn, der står i kontrast til det krav om perfektion, (unge) mennesker i dag er oppe imod, er stadig det, der bærer fortællingen.

Sweettalk kan ses på Turbines stand på Danmarks Læringsfestival 15. og 16. marts i Bella Center, hvor man også vil kunne finde vores udgivelser på Forlaget Dansk Sang, og min pigebog på Gyldendal, Fest i klubben. Sweettalk kan også allerede nu forudbestilles hos forlaget.