Lydkaptajnen og tekststewardessen
Lydkaptajn2.jpgEt sangskriverværksted for børn.
Deltagerne styres sikkert gennem processen med hvordan man selv kan skrive sange, opfinde basgange, trommebeats, akkordrundgange, melodier og temaer. Børnene skriver selv tekst til sangene. Overvejelser om hvordan man fortæller en god historie er en del af processen.Lydkaptajn4.jpg


Lydkaptajnen arbejder med en "karaoke-model" hvor man spiller og synger mens man orienterer sig på computerens skærmbillede på væggen.

Alle børn bliver aktiveret med tekstskrivning, lydoptagelser, rap, sang og dans, trommer og rytmer, nemme akkorder på guitar og keyboard, computerprogrammering og styring. For at holde lydniveauet nede arbejdes i udgangspunktet kun med trommer på computeren. Men en dygtig trommeslager i klassen kan få en solo undervejs i musikken.


Lydkaptajn3.jpg


Flyveturen med lydkaptajen kan strække sig over en eller flere dage og kan afsluttes med arbejdsdemonstration for et indbudt publikum.

Praktisk:
Arrangøren stiller projektor og lokale til rådighed. Lydkaptajnen medbringer computer og andet navigationsudstyr.
Pris aftales afhængigt af rejsens længde. Der kan søges støtte gennem Statens Kunstfonds Huskunstner-ordning. Lydkaptajnen vil gerne stå for ansøgning af støtten.Lydkaptajn1.jpg


Lydkaptajnens faste crew er:


Lydkaptajn, Martin Gerup
Musikunderviser, musiker, sanger, komponist og sangtekstforfatter. Har undervist siden starten af 80'erne i folkeskoler, musikskoler og på kurser for voksne og børn. Uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium.


Tekststewardesse, Dorte Schou
Prosa og sangtekstforfatter. Uddannet fra Forfatterskolen for Børnekitteratur. Tekster til mere end 50 sange for børnekor i teamet Schou, Gerup & Høgsbro.


Lydkaptajnen og teksstewardessen er nævnt i Roskilde kommunes musikby-strategi i 2017